lauantai 1. toukokuuta 2010

Peltileipä


Kun kaupasta ei muutamana päivänä oikein löytynyt leipää, niin päätimpä tehdä sitä itse. Tämä leipä on siitä mukava, että sen voi luultavasti tehdä juuri niistä jauhoista, joita kaapista löytyy. Itse laitoin vehnä- ja ruisjauhoja sekä kaurahiutaleita.

4 dl      vettä
1/2 pkt hiivaa
1 tl       suolaa
1 rkl     hunajaa tai hieman sokeria
8-9 dl   jauhoja
2 rkl     öljyä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja tai sokeri. Lisää jauhot ja öljy. Sekoita ja jätä kohoamaan noin tunniksi.

Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä hieman kulhossa. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja taputa lähes koko pellin peittäväksi. Anna vielä hiukan kohota. Paista 250 asteessa keskitasolla ensin 15 minuuttia ja alenna sitten lämpötila 125 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Kypsän leivän pitäisi kumista pohjasta, kun se on valmista. Omani ei kyllä kumissut, mutta se voi johtua siitä, että en tiedä yhtään kuinka kauan leipäni oli uunissa, sillä unohdin laittaa ajastimen päälle. Hyvää tuli silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti