maanantai 3. toukokuuta 2010

Feta-pinaattipiirakka


Tätä piirakkaa tein jo toistamiseen, joten eiköhän se ansaitse pääsynsä blogiinkin. Piirakka on voimakkaasti pinaatin ja fetan makuinen, joten niiden mausta täytyy pitää, jotta tämä maistuu. Minulle tämä maistui erinomaisesti, tuolle kanssaeläjälle ei niinkään, mutta riittääpähän minulle useammaksi illaksi iltapalaa!

Pohjan ohjeen sovelsin useasta eri ohjeesta yhdistellen, mutta täytteen ohje on napattu Talo&Koti-lehden numerosta 4/2010.

POHJA
125 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
vajaa 1/2 dl vettä

TÄYTE
pussillinen pakastepinaattia
150 g fetakuutioita
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
mustapippuria
(suolaa)

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää pehmeä margariini. sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele piirakkavuoan pohjalle.

Sulata pinaatti ja valuta siitä enimmät vedet pois. Sekoita kermaviili, kananmunat, pinaatti ja mausteet ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele päälle fetakuutiot. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti