sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Juustosarvet


Perjantai iltana on kiva laittaa jotai pientä hyvää syötävää ja juhlistaa näin viikonlopun alkua.
Viikolla näin jossain lehdessä kuvan juustosarvista ja siitä asti ne ovat pyörineet mielessäni. Ei auttanut muu kun etsiä resepti ja kansiosta löytyikin vanha hyvä ohje sarville, jonka olen saanut vuosia sitten ystävältäni.

HERKKUSUUN SARVET

3 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
suolaa
1/2 dl juustoraastetta
9 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
Täyte:
100 g sinihomejuustoa
1 dl creme fraichea tai smetanaa

Liota hiiva haaleaan maitoon. Lisää suola, muna ja juustoraaste ja jauhot (laitoin juustoraastetta reilusti enemmän kuin ohjeessa on). Lisää viimeiseksi sulatettu ja jäähtynyt rasva (itse käytin nestemäistä margariinia).

Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetken. Ohjeen mukaan taikina jaetaan kahteen osaan, mutta minä annoin taikinan hetken nousta ja jaoin taikinan kolmeen osaan. Silti sarvista tuli reilun kokoisia.

Kauli taikinan palaset pyöreäksi levyksi. Jaa levyt 8 osaan.


Sekoita täytteen ainekset keskenään. Jaa täyte nokareiksi taikinan leveään osaan ja kääri taikina sarviksi.

Nostata pellillä hyvin. Voitele kohonneet sarvet munalla ja riputtele pinnalle juustoraastetta.
Paista 225 asteessa noin 15 minuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti