tiistai 15. kesäkuuta 2010

Teeleivät


Kokkailuni ovat viime aikoina olleet hieman epäonnisia, kun mauttomien pinaattipannareiden jälkeen leivoin raakoja ruisteeleipäsiä. Tänään sitten päätin palata tuttuun yläkoulun kotitaloustunnilla opittuun teeleipäreseptiin. Näitä teeleipiä meillä tehdäänkin melko usein ja nämä ovatkin helppouden, nopeuden ja edullisuuden puolesta oikea opiskelijan iltapalapelastus! Eikä maussakaan ole mitään valittamista, kunhan muistaa syödä leivät heti uunituoreena.

Teeleivät

2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5-3 dl vettä tai maitoa
2 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet. Lisää muut aineet ja sekoita. Taputtele pellille neljä pientä leipästä ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes saavat hieman väriä.

Osan vehnäjauhoista voi aivan hyvin korvata jollakin muilla jauhoilla. Itse laitan niitä jauhoja, mitä kaapista sattuu löytymään, usein esim. ohra- tai ruisjauhoja. Lisäksi joskus laitan hieman siemeniä tai juustoraastetta makua antamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti