Helppo ja maukas laatikko tulee savustetusta kirjolohesta (300 - 400 g), pussillisesta kermaperunoista ja kasviksista, esimerkiksi porkkanaa ja parsakaalia. Tästä määrästä tulee kahdelle henkilölle reilut annokset.
Käytän pakaste kermaperunoita, koska ne kypsyvät nopeasti ja ruoan tekoaika lyhenee jonkin verran. Toki laatikko onnistuu tavallisista perunoista yhtä hyvin, kypsytysaika vaan pitenee.
Kaadan puolet perunoista uunivuokaan. Ladon päälle porkkanasiivut ja parsakaalin palat. Otan kalasta ruodot pois ja lisään kalan vuokaan. Viimeiseksi lisään loput perunalohkot.
Pippuri ja tilli sopivat mausteeksi hyvin. Suolaa ei kannata lisätä, koska kalassa ja juustossa on runsaasti suolaa.
Aluksi kypsennän laatikkoa mikrossa perunapussin ohjeen mukaan, muistaakseni 10 minuttia täydellä teholla. Sen jälkeen jatkan kypsentämistä uunissa. Ennen uuniin laittamista lisään laatikkoon ruokakermaa ja juustoraastetta. Uunin lämpötila saa olla n. 200 astetta.
Jos ruoka ruskettuu pinnasta liikaa, laita alumiinifolio laatikon päälle.
Uunissa ruoka saa olla reilun puoli tuntia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
Pippuri ja tilli sopivat mausteeksi hyvin. Suolaa ei kannata lisätä, koska kalassa ja juustossa on runsaasti suolaa.
Aluksi kypsennän laatikkoa mikrossa perunapussin ohjeen mukaan, muistaakseni 10 minuttia täydellä teholla. Sen jälkeen jatkan kypsentämistä uunissa. Ennen uuniin laittamista lisään laatikkoon ruokakermaa ja juustoraastetta. Uunin lämpötila saa olla n. 200 astetta.
Jos ruoka ruskettuu pinnasta liikaa, laita alumiinifolio laatikon päälle.
Uunissa ruoka saa olla reilun puoli tuntia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti