sunnuntai 11. heinäkuuta 2010
Ananas-halloumisalaatti
Tänään meillä unohdettiin opiskelijabudjetti ja tutustuttiin hieman uusiin makuihin. Monessa blogissa ja lehdessä esiintynyt halloumijuusto on ollut jo pitkään tarkoitus testata ja täänään se päätyi grillin kautta salaattiin tuoreen ananaksen kera.
Etsiskelin netistä hieman ohjeita halloumin käsittelyyn ja törmäsin kysymykseen siitä, pitäisikö juustoa liottaa ennen käyttöä ja jos pitäisi, niin kuinka kauan. Liottamalla on siis tarkoitus vähentää halloumin suolaisuutta, ja itse päädyin liottamaan sitä noin 15-20 minuuttia. Lopputulos oli silti aika suolainen, joten luultavasti 20 minuutin liotus kannattaa vähintään tehdä. En muutenkaan ollut ihan vakuuttunut halloumin hienoudesta, ehkä minulla oli liian suuret odotukset sen suhteen tai sitten tein jotain väärin. Tuore ananas puolestaan oli todella hyvää myös grillattuna.
Salaatin päälle ripottelin paahdettuja pinjansiemeniä, jotka olivat mielestäni oikein mukavan makuisia, kannattaa kokeilla! Kastikkeeksi olin ajatellut tummaa balsamicoa, mutta en sitten löytänytkään sitä Stockmannin mielettömästä purnukkavalikoimasta. Sen sijaan mukaan tarttui sitruunabalsamicosiirappia, joka ajoi saman asian. Tuon siirapin maku on ihan veikeä, nyt vain pitäisi keksiä sille muutakin käyttöä ;)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kommentoimpa nyt itseäni, sillä halloumin herkullisuuden salaisuus on tainnut sittenkin avautua. Paistoimme tänään loput tuosta salaatista yli jääneestä halloumista ja lopputulos oli huomattavasti parempi. Ongelma aiemmin taisi olla siinä, että paistoin juustoja liian hiljaisella lämmöllä ja liian kauan. Lisäksi ne joutuivat hetken odottamaan grillauksen jälkeen.
VastaaPoistaTänään puolestaan paistoin halloumit nopeasti melko kuumalla pannulla pienessä öljytilkassa. Lisäksi paistoin ne aivan viimeiseksi, jotta ne eivät joutuisi odottamaan. Nyt niistä tuli pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä eikä aiemmasta kumimaisuudesta ollut tietoakaan.