torstai 30. syyskuuta 2010

Porkkana-tuorejuustomuffinsit


Porkkanakakun ystävänä päätin kokeilla tällaista reseptiä, jossa porkkanakakku saa hieman arkisemman muodon. Näistä tulikin oikein mukavia muffinsseja kahvipöytään, vaikka tuorejuustopäällinen tekikin näistä hieman hassun näköisiä. Ohje on sovellettu Voisilmäpeliä- ja The Delicious Life -blogeista.

Porkkana-tuorejuustomuffinsit  (16 kpl)

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
n. 3 dl porkkanaraastetta
n. 1 dl rouhittuja pähkinöitä (esim. cashew- tai saksanpähkinöitä)

Tuorejuustopäällinen

125 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
1 dl sokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja öljy kevyesti sekaisin ja lisää joukkoon porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät. Lisää kuiva-aineseos kananmunaseokseen ja sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet. Jaa taikina tukeviin muffinssivuokiin.

Sekoita päällisen ainekset tasaiseksi ja lisää nokare tuorejuustoseosta muffinssien päälle.

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti