lauantai 25. syyskuuta 2010

Kikhernepihvit ja feta-jugurttikastike


Olin ostanut jo jokin aika sitten paketillisen kikherneitä ja nyt ne vihdoin pääsivät myös käyttöön. Ensimmäiseksi kikhernekokkailuksi nämä pihvit olivat mielestäni oikein onnistuneita eikä niiden tekeminenkään ollut vaikeaa. Lisäksi kikherneet ovat edullista ruokaa, varsinkin jos herneet ostaa kuivattuna. Kuivattuja herneitä käytettäessä kannattaa liotus ja keittäminen tehdä jo etukäteen, jottei pihvien tekemiseen mene aivan koko päivää. Ohjeen sovelsin Tuija Ruuskan kirjasta Kasviskeittiö.

Kikhernepihvit (n. 8-10 pientä pihviä)

1 sipuli
1 porkkana
öljyä
paprikajauhetta
cayennepippuria
valkosipulia maun mukaan
2-3 aurinkokuivattua tomaattiviipaletta
3 dl liotettuja ja keitettyjä kikherneitä
3 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
pippuria
suolaa

Pilko sipuli ja valkosipuli sekä raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lämmitä öljy pannussa ja kiehauta siinä hetki paprikajauhetta ja cayennepippurijauhetta. Voit käyttää toki myös muita mieleisiä mausteita. Lisää pannulle sipulit ja porkkanaraaste ja kuullota niitä muutama minuutti.

Jauha kikherneet, pilko tomaatit pieniksi ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Tee taikinasta pihvejä ja paista miedohkolla lämmöllä molemmin puolin kunnes saavat hiukan väriä. Pihvin muotoilu käsin voi olla hankalaa, mutta pihvejä voi kyllä muotoilla ja tasoitella vielä pannulla.

Nämä pihvit vaativat seurakseen jonkin kastikkeen ja kokeilemani feta-jugurttikastike oli mielestäni oikein hyvä vaihtoehto. Idean kastikkeeseen löysin Voisilmäpeliä-blogista.

Feta-jugurttikastike

2 dl luonnonjogurttia
n. 50-70 g fetajuustoa
1 tl sitruunamehua
rouhittua pippuria
(suolaa tarvittaessa)

Murusta fetajuusto hienoksi ja sekoita ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti