perjantai 20. elokuuta 2010

Omena-inkivääripiirakka


Tätä piirakkaa meillä tehdään, jos kaapista sattuu löytymään sopivasti hyvää omenahilloa. Resepti on peräisin Äipän reseptikätköistä, sen tarkempaa tietoa alkuperästä ei ole.

Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
1/2 tl kanelia

Täytteeksi hyvää paistonkestävää omenahilloa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, mutta jätä kuitenkin pieni osa taikinaa koristeluun. Taikina jää melko pehmeäksi, joten vehnäjauhoja voi tarvita taputtelun avuksi. 

Lisää pohjan päälle omenahilloa ja koristele piirakka lopputaikinalla mielesi mukaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Minä voin valaista vähän tuota reseptin alkuperää. Piirakan ohje on otettu Anni-Helena -erikoisvehnäjauhojen ja Tropic-marmeladin yhteismainoksesta Pirkka-lehdestä vuodelta 1993. Siinä leivonnainen on nimeltään KAUNIS HELENA omena-inkiväärikakku. Piirakkaa on tehty monet kerrat tuon vuoden jälkeen ja todettu erittäin hyväksi.

    VastaaPoista
  2. Vaihdoinkin tälle nyt nimeksi omena-inkivääripiirakka, se on ehkä vähän kuvaavampi nimi kuin pelkkä omenapiirakka.

    VastaaPoista